Kannanotot

Ajankohtaista

Tiukempia rajoja POP-yhdisteille 

5.5.2022 AjankohtaistaEkologinen Eurooppa Kannanotot

Myrkyttömän ympäristön ja aidon kiertotalouden luomiseksi vaadimme tiukempia rajoja pysyville orgaanisille yhdisteille (POP) jätteissä. POP-yhdisteet pysyvät ympäristössä pitkään, ne uhkaavat ympäristöä ja ihmisten terveyttä. Jos jätteissä on jäämiä haitallisista yhdisteistä, kierrätys vaikeutuu ja joissain tapauksissa on mahdotonta.

Komissio antoi aiheesta esityksensä lokakuussa 2021. Seuraavaksi parlamentti ja neuvosto aloittavat neuvottelut lopullisesta lainsäädännöstä.

Kemikaalien osalta on tänä vuonna odotettavissa osana kestävyyttä edistävää kemikaalistrategiaa uusia aloitteita ja päivityksiä olemassa olevaan lainsäädäntöön kuten kemikaaliasetukseen (REACH) ja kemikaalien luokitusta, merkintöjä ja pakkaamista koskevaan asetukseen (CLP).

Euroopan komissio julkaisi huhtikuussa vaarallisten kemikaalien rajoitussuunnitelmansa auttaakseen teollisuutta valmistautumaan. Lopullinen lainsäädäntöehdotus on odotettavissa loppuvuodesta 2022.

Kestävvyyttä edistävä kemikaalistrategia: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML/?uri=CELEX:52020DC0667&from=EN 

REACH-asetuksen päivitys (englanniksi): https://ec.europa.eu/environment/chemicals/reach/reach_revision_chemical_strategy_en.htm

Teksti on osa uutiskirjettäni. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi täällä.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista