Kannanotot

Ajankohtaista

Ikätutkimuksen huiput mukaan yliopistoyhteistyöhön

20.3.2012 Ajankohtaista

Jyväskylän ja Tampereen yliopistot perustavat vuoden alussa yhteisen Gerontologian tutkimuskeskuksen. Tutkimuskeskus tuottaa uutta tietoa ikääntyvän yhteiskunnan tarpeisiin, toteuttaa innovatiivisia monitieteisiä tutkimushankkeita ja antaa kansainvälisesti korkeatasoista tutkijakoulutusta.

Minut pyydettiin mukaan uuden tutkimuskeskuksen ohjausryhmään ja otinkin paikan vastaan innolla. Euroopan väestön ikääntyminen on positiivinen haaste ja parhaita käytänteitä sen kohtaamiseen tulee hakea ja vaihtaa euroopanlaajuisesti. Tämä vuosi on EU:ssa nimetty aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden teemavuodeksi – ikääntymisen luoma taloudellinen ja tiedollinen voimavara tulee ottaa täysillä käyttöön!

————————————————————————————————-

Tiedote: Sirpa Pietikäinen sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi  

 

Euroopan parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta (IMCO) valitsi eilen 19.3.  Sirpa Pietikäisen valiokunnan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Paikka on suomalaismepille merkittävä.

”Otan paikan vastaan motivoituneena ja innostuneena”, toteaa Pietikäinen. ”Sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta vastaa keskeisistä lainsäädännöllisistä prosesseista parlamentissa. Muun muassa tällä hetkellä käsittelyssä oleva julkisten hankintojen uudistaminen on merkittävä sisämarkkinakysymys niin taloudellisesti kuin sosiaalisten palvelujen näkökulmasta. Samoin kuluttajan oikeuksien kannalta käynnissä on paljon tärkeää lainsäädäntöä, esimerkiksi kuluttajariitojen ratkaisuun liittyen”. 

Sirpa Pietikäinen toimii valiokunnan ensimmäisenä varapuheenjohtajana vaalikauden loppuun saakka. 

Lisätietoja: 

Sirpa Pietikäinen, MEP, puh. 050-4666222

Sami Lahdensuo, erityisavustaja, puh +32407 709099

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista