Kannanotot

Ajankohtaista

Tiedote: Pietikäinen: Turun telakan osaaminen säilytettävä

25.1.2013 AjankohtaistaEkologinen Eurooppa KannanototSirpa sanonutVauras Eurooppa Kannanotot

Turun telakalla on Suomen ja koko Euroopan kannalta sellaista erityisosaamista, josta on pidettävä kiinni, sanoi perjantaina  Turussa Petteri Orvon kanssa järjestetyssä  keskustelutilaisuudessa Turun telakalla vieraillut kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen

– Turussa osaaminen ympäristöystävällisen ja lng;tä käyttävän laivanrakennuksen osalta on juuri sellaista strategista osaamista, jota Suomi ja Eurooppa tarvitsevat osana EU 2020 strategiaa ja siihen valmisteilla olevaa EU:n uusteollistamisohjelmaa.

– Tämän erityisosaamisen ja laivanrakennukseen liittyvän  projektiosaamisen vuoksi mielestäni on löydettävä ne keinot, joilla laivanrakentaminen Turun telakalla säilyy ja kehittyy.

– Valtion tukiratkaisu Royal Caribbean -yhtiön risteilijätilausta koskeneen tarjouskilpailun yhteydessä oli sekä EU-lainsäädännön että periaatteen kannalta ainoa oikea mahdollinen. Nyt on kuitenkin katsottava eteenpäin.

– Valtion omistus on strateginen ja käytännöllinen ratkaisu. Mielestäni valtion olisi  tarvittaessa syytä olla omistajuudellaan turvaamassa suomalaisen laivanrakennuksen tulevaisuutta.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista