Kannanotot

Ajankohtaista

Sirpa Pietikäinen vappupuheissaan: Yhteistyötaidot ratkaisevat politiikassa

1.5.2014 AjankohtaistaSirpa sanonutUutisnauha

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen puhui vappuna Hämeenlinnassa ja Hattulassa.
Pietikäinen korosti yhteistyötaitojen merkitystä politiikassa.

”Politiikka ei ole ristinollaa. On tultava toimeen muiden kanssa, jos haluaa saada tavoitteitaan läpi. Parisuhteesta jokainen tietää, että on helppoa riidellä siitä, kuka on väärässä. Taitoa on löytää yhdessä lisäarvoa tavanomaisen ulkopuolelta sen sijasta että tyydytään pienimpään yhteiseen nimittäjään”, Pietikäinen korosti.

Pietikäisen mukaan sekä kotimaan politiikassa että Euroopan parlamentissa yhteistyötaidot ratkaisevat sekä puolueiden että yksittäisten poliitikkojenkin menestyksen, eivät nokittelutaidot.

Tämä on Pietikäisen mukaan tärkeää pitää mielessä myös, kun Kokoomus valitsee uutta puheenjohtajaa.

Kokoomus tarvitsee Pietikäisen mukaan puheenjohtajaa, jolla on kyky katsoa kauas, jotta voimme tehdä tässä hetkessä viisaita ratkaisuja.

”Pitää tietää, minne mennä, miten sinne päästään ja kenen kanssa. Linjalle on saatava tuki oman puolueen sisältä ja samalla on myös kyettävä saamaan muut puolueet toimimaan yhteisyössä tärkeimpien tavoitteiden puolesta”, Pietikäinen korosti.

Sosiaalireformistinen sivistys- ja hyvinvointiajattelu muodostaa Pietikäisen mukaan nyky-Kokoomuksen poliittisen linjan perustavimman lähtökohdan yhdessä suvaitsevaisen ja moniarvoisen konservatismin kanssa.

”Näin tulee olla mielestäni jatkossakin. Saadakseen tavoitteitaan läpi Kokoomuksen on pystyttävä sitouttamaan ajatustensa taakse myös muita puolueita. Myös tästä näkökulmasta maltillisen keskustaoikeistolaisen aateperinnön vaaliminen on viisasta.

Euroopan parlamentissa korostuu Pietikäisen mukaan se, että kukaan ei saa yksin mitään aikaan.

”Euroopan parlamentissa ei pärjää sillä, että pyrkii olemaan ainoana oikeassa. Valtaosa asioista käsitellään kolmikantaneuvotteluissa parlamentin, komission jajäsenvaltioiden kesken. Esimerkiksi kaikki merkittävät talous-, finanssi- ja rahapolitiikan lainsäädäntöpaketit ovat syntyneet tätä kautta”, Pietikäinen totesi.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista