Kannanotot

Ajankohtaista

Sirpa Pietikäinen tuo Sibeliuksen 150. juhlavuoden Euroopan parlamenttiin

13.10.2015 AjankohtaistaSirpa sanonutUutisnauha

Hämeenlinnalainen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen järjestää tällä viikolla Jean Sibeliuksen elämää ja työtä koskevan näyttelyn Euroopan parlamentissa. Näyttelyn avajaisissa tiistai-iltana Sibeliuksen kappaleita esittää Helsingin Suomalaisen Klubin kuoro. Pietikäisen lisäksi vieraita tervehtivät Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala ja Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtaja Erkki Korhonen.

”Sibeliuksen musiikki on osa yhteistä eurooppalaista kulttuuriperintöämme. Sibeliuksella oli myös laajat eurooppalaiset verkostot hänen opiskeltuaan Berliinissä ja Wienissä sekä työskenneltyään laajasti eri puolilla Eurooppaa. Näin Euroopan Parlamentti onkin erittäin sopiva paikka hänen työnsä ja elämänsä esittelyyn”, toteaa Pietikäinen.

”Kolme vuotta sitten aloimme herätellä kansainvälisiä toimijoita juhlavuoteen. On upea todeta nyt, että koko maailma juhlii Sibeliusta – joka päivä järjestetään kuusi juhlavuoteen liittyvää tilaisuutta Suomen ulkopuolella”, iloitsee Erkki Korhonen.

Sibeliuksen juhlavuosi on tällä viikolla esillä myös Brysselin kaupungille, kun Kuninkaanpuistoon istutetaan Ainolasta tuotu Sibelius-puu.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista