Kannanotot

Ajankohtaista

Sirpa Pietikäinen palkittiin vuoden meppinä

19.3.2015 Ajankohtaista

 

Awards kuva

Sirpa Pietikäinen valittiin eilen Euroopan parlamentin perinteisessä ”MEP Awards” -äänestyksessä vuoden mepiksi eläinten hyvinvointi -sarjassa.  Parliament Magazine -lehden vuosittain myöntämän palkinnon perusteissa korostettiin Pietikäisen laaja-alaista työtä eläinten hyvinvoinnin eteen yleisesti ja erityisesti koe-eläinten käytön vähentämisen, haiden eväpyynnin kiellon ja lemmikkieläinten paremman aseman hyväksi.

Pietikäinen on toiminut aktiivisesti eläinten hyvinvoinnin puolesta parlamentin ympäristövaliokunnassa sekä parlamentin eläinten hyvinvointi -yhteistyöryhmän varapuheenjohtajana. Äänestykseen saavat osallistua kaikki Euroopan parlamentin jäsenet.

”Luonnollisesti olen iloinen palkinnosta, mutta paljon on vielä tehtävää. Seuraavien vuosien työlistalla ovat erityisesti kaikkia eläinlajeja koskevan hyvinvointilainsäädännön hyväksyminen, tuotantoeläinten olojen parantaminen, lemmikkieläinten eurooppalainen rekisteröintisäännös sekä EU:n panos uhanalaisilla villieläimillä käytävän kaupan kitkemiseen”, Pietikäinen toteaa.

”Oli kyse kotieläimistä, tuotantoeläimistä tai luonnonvaraisista eläimistä, niiden hyvinvointia edistetään parhaiten yhteistyöllä yli poliittisten rajojen. Katson, että tämä tunnustus alleviivaa juuri tämän yhteistyön merkitystä.”

Pietikäisen mukaan yksi tärkeimmistä kokonaisuuksista tulevaisuudessa on myös hyvä ruokapolitiikka. ”Tuotamme jo nyt ruokaa 14 miljardille ihmiselle. Kokonaisvaltaisemman ruokapolitiikan myötä tuotantoa voidaan ohjata suuntaan, joka luo tuotantoeläimille paremmat olosuhteet ja parantaa samalla ruuan ympäristöystävällisyyttä, terveellisyyttä, turvallisuutta ja kannattavuutta.”

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista