Kannanotot

Ajankohtaista

Sirpa Pietikäinen: Jyrki Katainen toiminut vastuullisesti eurokriisin hoidossa

20.12.2011 AjankohtaistaSirpa sanonutVauras Eurooppa Kannanotot

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen kiittelee eilen Euroopan parlamentissa puhuneen Euroopan keskuspankin pääjohtajan Mario Draghin linjauksia finanssikurin vahvistamisesta ja euroalueen säilyttämisen tärkeydestä. Pietikäisen mukaan tärkeää oli myös se, että Draghi selväsanaisesti kertoi määräenemmistöperiaatteen odottavan vielä Suomen vahvistusta, aivan kuten pääministeri Jyrki Katainen on useaan otteeseen vakuuttanut tapahtuvan.

Lisää naisia poliittiseen päätöksentekoon – esittelin tänään mietintöni valiokunnassa

Esittelin tänään naisten oikeuksien valiokunnassa mietintöni Naisten asema poliittisessa päätöksenteossa. Katso tarkemmin video tästä linkistä kohdasta 10.05 eteenpäin.

Peräänkuulutan mietinnössäni konkreettisia toimenpiteitä yhdenvertaisen edustuksen lisäämiseksi päätöksenteossa, kohdistaen katseen paitsi EU-instituutioihin, myös kansallisen tason päätöksentekoon ja poliittisiin puolueisiin. Lue lisää mietinnöstäni tästä linkistä.

”Pääministeri Kataisen toiminta eurooppalaisen talouskriisin hoitamisessa edustaa vastuullista ja demokraattisten pelisääntöjen mukaista politiikkaa”, kiittelee Sirpa Pietikäinen. ”Katainen on johdonmukaisesti etsinyt kriisiin kokonaisvaltaista ja pitkäkestoista ratkaisua. Poppaskonsteilla Euroopan taloutta ei kasvuun käännetä”.

Sirpa Pietikäisen mukaan Suomen vaatimukset päätöksenteon yksimielisyysperusteista ovat myös demokratian periaatteiden mukaisia. ”Vaikka itse asiasta saatankin olla eri mieltä, niin prosessi on mennyt juuri niin kuin parlamentaarisessa demokratiassa pitää ja pääministeri Katainen on toiminnallaan näitä periaatteita kunnioittanut. Vaikka oppositio muuta sanoisi, niin Suomen vaatimukset on neuvottelutuloksiin asianmukaisesti kirjattu”, toteaa Pietikäinen.

”Politiikan yksi keskeisimpiä oppeja on se, että demokraattista prosessia pitää osata kunnioittaa. Pääministeri Katainen on toiminut juuri näin. Toivottavaa olisi, että muutkin oivaltaisivat demokraattisten prosessien tärkeyden. Eduskunnan enemmistö on linjansa lausunut ja asia on siltä osin selvä”, Sirpa Pietikäinen korostaa.

Lisätietoja:

MEP Sirpa Pietikäinen, puh 050-4666222

Erityisavustaja Sami Lahdensuo, puh 040-124 5505

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista