Kannanotot

Ajankohtaista

Sirpa Pietikäinen ilmastoraportointia koskevan kansainvälisen palkinnon julkaisutilaisuudessa: Pariisin sopimus ei toteudu ilman rahoitusmaailman viherryttämistä

28.10.2016 AjankohtaistaEkologinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Sirpa Pietikäinen oli yksi tämän vuoden palkinnosta päättäneistä juryn jäsenistä. Palkinnot luovutettiin tänään (28.10.) Pariisissa.

 

– Niin hakemusten määrä kuin laatukin, sekä julkaisutilaisuuden osallistujalista puhuvat selkeää kieltään kasvaneesta mielenkiinnosta finanssimaailman kestävyysmittareiden mukaan tuomista kohtaan. Kestävyyttä mittaavia metodeja ja indikaattoreita pohditaan niin Financial Stability Boardissa (FSB) kuin OECD:ssä ja YK:ssakin.

 

– Pelisääntöjen muutokselle on selkeä tarve. Liian usein voimassa oleva lainsäädäntö estää tai jarruttaa investointeja kestävämpiin ratkaisuihin ja tuotteisiin.

 

– Finanssilainsäädäntömme perustuu edelleen pitkälti oletukselle maapallon ja sen resurssien rajattomuudesta. Ilmastonmuutoksen ja kasvun fyysisten rajojen sisällyttäminen kuvioon muuttavat huomattavasti perusolettamuksia: sitä, miten mittaamme yritysten ja kansakuntiemme menestystä nyt ja tulevaisuudessa.

 

– Hiilikupla ja investointien ohjaaminen pois fossiilisista polttoaineista on yksi osa palapeliä, mutta muutoksen tulee mennä myös syvemmälle ja sisällyttää sellaisia alueita kuten pääomavaatimukset tai luottoluokitukset, Pietikäinen painottaa.

 

Kansainvälinen palkinto luovutetaan tänään klo 16.30 Suomen aikaa alkavassa tilaisuudessa, jossa puhumassa on Pietikäisen lisäksi mm. OECD:n pääsihteeri Ángel Gurria sekä Ranskan ympäristöministeri Ségolène Royal. Tilaisuuden tarkempi ohjelma on löydettävissä osoitteesta: http://www.developpement-durable.gouv.fr/1ere-edition-du-Prix-international.html

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista