Kannanotot

Ajankohtaista

Pietikäinen tukee säästöjen jaksotusta

28.2.2014 AjankohtaistaSirpa sanonutVauras Eurooppa Kannanotot

589px-Euro675Valtiovarainministeriön kolmen miljardin euron säästötarpeen jaksotus saa kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäiseltä ymmärrystä. Säästötoimien aikatauluttaminen useammalle vuodelle on perusteltua tässä taloudellisessa tilanteessa.

Pietikäinen painottaa, että leikkausten aikataulua tärkeämpää on rakenteellisten uudistusten nopea toteuttaminen. Näitä hän korostaa erityisesti sote-uudistusta.

– Sen sijaan, että keskitytään yksisilmäisesti hallintoon, tulisi kysymys kääntää toisin päin ja lähteä tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista. Ikääntyvän väestön terveyden hoitaminen on yksi niistä haasteista, joka voitaisiin kääntää todelliseksi bisnesmahdollisuudeksi.

– Sähköisen terveydenhuollon kehittämisen kautta voimme viedä palvelut yhä enenevässä määrin lähelle hoitoa kaipaavaa ihmistä ja puuttua sairauksiin nopeammin täsmähoidolla. Kun ihminen pystyy itse yhä tarkemmin seuraamaan terveyttään ja eri tasojen ja alueiden terveydenhoitojärjestelmät keskustelevat keskenään, vapautetaan resursseja ja leikataan julkisen sektorin kustannuksia.

Pietikäinen muistuttaa, että tästä on samalla rakennettavissa vientivaltti:

– Väestö ikääntyy ympäri maailman. Samat terveydenhoitoalan innovaatiot olisi myytävissä esimerkiksi Kiinaan.

Kasvun eväitä europarlamentaarikko lähtisi etsimään vihreistä innovaatioista:

– Suomi on kokoonsa nähden cleantechin suurtekijä. Menestyksen jatko vaatii kuitenkin tuekseen ennakoitavaa ja tasapainoista politiikkaa sekä rahoitusmahdollisuuksia. Tässä tärkeää on esimerkiksi päätöksemme energiatehokkuuden tai uusiutuvien energianlähteiden tavoitteista.

 

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista