Kannanotot

Ajankohtaista

Pietikäinen: Sisämarkkinavaliokunta sulki pois pelkällä hinnalla kilpailuttamisen

18.12.2012 AjankohtaistaEkologinen Eurooppa KannanototInhimillinen Eurooppa KannanototSirpa sanonutVauras Eurooppa Kannanotot

Euroopan parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajanoikeusvaliokunta (IMCO) hyväksyi hetki sitten äänestyksessään julkisia hankintoja koskevan mietinnön. Valiokunnan varapuheenjohtaja Sirpa Pietikäinen on melko tyytyväinen lopputulokseen.

”Valiokunnan viesti on selkeä ja yksimielinen. Pelkällä hinnalla toteutettuja, huonolaatuisia ja usein jopa eettisesti kyseenalaisia hankintoja ei saa enää toteuttaa. Kokonaistaloudellisuuteen kuuluvat myös hankintojen ympäristölliset ja sosiaaliset vaikutukset”, Pietikäinen korostaa.

”Ympäristökriteerit olisivat voineet näkyä lopputuloksessa myös voimakkaammin, mutta parannusta tilanteeseen silti tulee. Samoin olisin toivonut pk-yritysten aseman selkeämpää vahvistamista suhteessa isoihin kilpailijoihin hankintamarkkinoilla”.

Valiokunnan kanta tarjoaa myös muita työkaluja hankintojen tekemiseen.

”Innovaatioiden edistäminen on yksi keskeisimpiä tavoitteita valiokunnan päätöksessä. Niitä tarvitsemme niin bisneskumppanuuksissa, kuin vaikkapa resurssitehokkaissa hankinnoissa, tai ikäihmisten palvelujen järjestämisessä. Halutessaan kunta voi myös edistää hankinnoillaan vaikkapa reilun kaupan tuotteita.”

Julkisten hankintojen osuus EU:n bruttokansantuotteesta on lähes viidennes. Niillä on näin merkittävä rooli poliittisten tavoitteiden saavuttamisessa ja yhteisten arvojen edistämisessä.

Julkisia hankintoja koskevan mietinnön on tarkoitus tulla parlamentin täysistuntokäsittelyyn helmikuussa 2013.

Lisätietoja:

Sirpa Pietikäinen, gsm 050-4666 222, sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista