Kannanotot

Ajankohtaista

Pietikäinen: Nettirahapelien kuluttajansuojaa parannettava

30.5.2013 AjankohtaistaInhimillinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Nettirahapelit kuuluvat jatkossakin kansallisen päätösvallan piiriin, mutta niiden haitallisia lieveilmiöitä torjumaan tarvitaan vahvaa eurooppalaista kuluttajansuojaa, sanoo kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Hän on EPP-ryhmän pääneuvottelija asiaa koskevassa parlamentin oma-aloitemietinnössä, josta äänestettiin tänään sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnassa.

 

”Olen iloinen siitä, että parlamentissa on ollut laajaa ymmärrystä sille, että rahapelitoiminta kuuluu läheisyysperiaatteen piiriin. Jäsenmaat ovat parhaita tahoja arvioimaan millä tavoin ne ratkaisevat omien rahapelimarkkinoittensa toiminnan, sanoo Pietikäinen.

 

”Tämä mietintö antaa tukea suomalaiselle järjestelmälle, mutta edellyttää, että pelientarjoajat toimivat jatkuvasti yhä vastuullisemmin. Rahapelit vaativatkin rinnalleen vahvan kuluttajansuojan, mutta myös riittävät toimenpiteet peliriippuvuuden ja muiden sosiaalisten pelihaittojen ehkäisyyn”, korostaa Pietikäinen. Hän muistuttaa myös kansainvälisille rahapelimarkkinoille pesiytyneen rahanpesun ja järjestetyn urheiluvedonlyönnin sekä muun rikollisen toiminnan estämisestä.

 

”Tämän vuoksi on tärkeää, että muun muassa rekisteröitymismenettely on riittävän vahva ja aukoton. Samalla on tärkeää, että operaattorit eivät salli saman pelaajan pitää hallussaan enempää kuin yhden pelitilin. Vahvat rekisteröitymismenettelyt estävät myös alaikäisiä pääsemästä nettirahapelien pariin.”

 

”Nettirahapeleihin sisältyy perinteisiä pelejä suurempi peliriippuvuuden riski. Tämän takia operaattoreita on velvoitettava myös yhtenäisiin toimiin esimerkiksi siten, että pelaaja ei voi siirtyä operaattorilta toiselle pelaamaan silloin kun hänen asettamansa tappio- tai aikaraja on täyttynyt.”

Esityksen tarkempi sisältö löytyy täältä.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista