Kannanotot

Ajankohtaista

Pietikäinen naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan

29.1.2013 AjankohtaistaInhimillinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Euroopan parlamentin jäsenet tanssivat tänään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Parlamentin edustalla järjestettävä tapahtuma on osa kansainvälistä One Billion Rising -kampanjaa, jonka tavoitteena on miljardin kannanoton avulla lopettaa naisiin kohdistuva väkivalta.

”Joka kolmas nainen maailmassa kokee seksuaalista, fyysistä tai henkistä väkivaltaa. Tuntuu, että unohdamme naisten oikeuksien olevan ihmisoikeuksia, ja hyssyttelemme esimerkiksi perheväkivallan yksityisen elämän piiriin kuuluvaksi”, huomauttaa Pietikäinen. ”Jokainen väkivallan teko rikkoo ihmisoikeuksia”.


One Billion Rising -kampanjan takana on V-Day -järjestö, joka on tunnettu mm. Vaginamonologeista sekä muusta väkivallan vastaisesta toiminnasta. Järjestön edustajien mukaan kampanjan nimessä ei ole liioiteltu – on hyvin todennäköistä, että 14. helmikuuta saadaan kasaan miljardin ihmisen kannanotot naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

”Kyseessä on suurin koskaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustamaan syntynyt kampanja. On hienoa olla siinä mukana”, sanoo Pietikäinen.

”Kampanjaan osallistuvien meppien viesti on selvä: Euroopan unionin ja sen jäsenmaiden tulee liittyä Euroopan Neuvoston naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavaan sopimukseen. Sen lisäksi tulee luoda perusoikeudet takaavaa lainsäädäntöä niin EU:n kuin jäsenmaissa. Meidän tulee muuttaa niitä yhteiskunnan rakenteita, jotka edistävät ja ylläpitävät naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.”

BBC:n uutisvideo tapahtumasta: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21256188

Sirpa Pietikäisen kannanotto löytyy osoitteesta http://t.co/oWhrCS67.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista