Kannanotot

Ajankohtaista

Pietikäinen: Kataiselta vakuuttavat vastaukset

7.10.2014 AjankohtaistaSirpa sanonutUutisnauhaVauras Eurooppa Kannanotot

“Komission varapuheenjohtajaehdokas Jyrki Katainen osoitti tämän päivän kuulemisessa hallitsevansa oman salkkunsa laajan sisällön. Työpaikkojen, kasvun ja investointien aikaansaaminen yhtaikaa talouden tasapainosta ja luonnonvarojen kestävästä käytöstä huolehtimisen kanssa on kaikkien EU-maiden yhteinen huoli. Katainen osoitti vahvan osaamisensa tämän kokonaisuuden suhteen”, arvioi Sirpa Pietikäinen, EPP-ryhmän Suomen delegaation puheenjohtaja.

”Katainen korosti erityisesti koulutuksen ja tutkimuksen merkitystä, joiden avulla Eurooppa voi parantaa kilpailukykyään”, kehui Henna Virkkunen, joka myös esitti Kataiselle kysymyksen asiasta.

“Kolmensadan miljardin euron investointipaketti on yksi uuden komission keskeisimpiä välineitä uuden kasvun auttamiseksi. Katainen osoitti kantavansa huolta näiden investointien vaikuttavuudesta muun muassa siten, että julkiset investoinnit synnyttävät myös yksityisiä investointeja. Niin ikään tarvitsemme vihreää kasvua. Vastauksessaan kysymykseeni, Katainen kertoi esimerkiksi, että komissio miettii rahoitusvälineiden kehittämistä juuri tätä varten”, totesi Pietikäinen.

“Kaiken kaikkiaan vastaustensa ja kokemuksensa perusteella Katainen osoitti pystyvänsä johtamaan ja koordinoimaan komission toimintaa omalla vastuualueellaan ja hänellä on tähän EPP-ryhmän vahva tuki”, arvioi Pietikäinen.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista