Kannanotot

Ajankohtaista

Pietikäinen Helsingin One Billion Rising -tilaisuudessa: “Ensi- ja turvakotien toiminta turvattava”

14.2.2013 AjankohtaistaInhimillinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

”Valtion on varmistettava jatkuva rahoitus ensi- ja turvakodeille sekä asetettava ne lailla erityispalveluntarjoajan asemaan”, vaatii europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Joidenkin kaupunkien päätös siirtyä käyttämään valvomattomia turva-asuntoja nähdään heikentävän jo nyt alimitoitetun turvakotiverkoston toimintaa.

”Väkivaltaa paennut henkilö ei tunne oloaan turvatuksi yksin vieraassa kerrostaloasunnossa. Turvakodit tarjoavat yösijan lisäksi neuvontaa muita ja muita tukipalveluita, jotka ovat olennaisia väkivaltaisesta suhteesta eroon pääsemiseksi”, muistuttaa Pietikäinen.

  

”Joka kolmas nainen maailmassa kokee seksuaalista, fyysistä tai henkistä väkivaltaa. Tuntuu, että unohdamme naisten oikeuksien olevan ihmisoikeuksia, ja hyssyttelemme esimerkiksi perheväkivallan yksityisen elämän piiriin kuuluvaksi”, huomauttaa Pietikäinen. ”Myös tämän päivän tilaisuuden viesti on selvä: naisiin kohdistuvalle väkivallalle on laitettava yksinkertaisesti piste.”

Pietikäisen mukaan jokaisella ja ihmisellä ja valtiolla on velvollisuus toimia. Euroopan Neuvostossa on vireillä naisiin kohdistuvaan väkivaltaan puuttuva sopimus, joka on ensimmäinen Euroopan tason allekirjoittajiaan velvoittava asiakirja. ”Euroopan maiden, mukaan lukien Suomen, on pikaisesti ratifioitava sopimus”, Pietikäinen esittää.

Myös YK:n maaliskuun naisten oikeuksien toimikunnan kokouksen pääteemana on naisiin kohdistuvan väkivallan esiin nostaminen ja lopettaminen kansainvälisillä toimilla. ”Naisiin kohdistuvasta väkivallasta puhuminen on rikkomassa tabuja maailmalla ja poliittinen keskustelu aiheesta lisääntyy jatkuvasti”, toteaa Pietikäinen.

One Billion Rising -kampanja on kansainvälisen hyväntekeväisyysjärjestö V-Dayn hanke naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Pietikäinen on aiemmin yhteistyössä V-Dayn perustajan Eve Enslerin kanssa tuonut Euroopan parlamenttiin Vaginamonologeja -näytelmän sekä One Billion Rising -kampanjan.

Adressin turvakotien puolesta voi allekirjoittaa osoitteessa http://www.adressit.com/lisaa_turvakoteja_ja_matalan_kynnyksen_palveluita

One Billion Rising -kampanjasivu http://www.onebillionrising.org/.

Sirpa Pietikäisen kannanotto löytyy osoitteesta http://t.co/oWhrCS67.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista