Kannanotot

Aidosti asiallasi

Pietikäinen ehdottaa eurooppalaista vihervuotta

27.10.2016 Aidosti asiallasiEkologinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Viherympäristöillä tarkoitetaan luonnollisia ja rakennettuja viheralueita. ”Niitä ovat vaikkapa viherseinät ja -katot, teiden varret, kaupunkipuistot, pihat ja siirtolapuutarhat”, listaa Pietikäinen. ”Luonto tarjoaa meille arvokkaita palveluja, kuten sadevesien imeytystä, pienhiukkasten sitomista ilmasta, puhdasta vettä, melun ja kuumuuden torjuntaa, suojaa tuulilta, luonnon monimuotoisuuden keitaita kasveille ja eläimille, hiilidioksidin sitomista ja virkistäytymisen paikkoja. Vihreä elinympäristö pitää yllä myös ihmisten terveyttä.”

 

Viherympäristöliiton puheenjohtajanakin toimiva Pietikäinen on  kansallisen vihervuoden johtoryhmän varapuheenjohtaja. Hän näkee, että käynnissä olevan vihervuoden tulee olla lähtölaukaus vihreämpien elinympäristöjen vaalimiselle.

 

”Hyvä ja viihtyisä ympäristö kuuluu meille kaikille. Siksi toivonkin, että kansalaisyhteiskunnassa innostutaan laajalti viemään aloitetta eteenpäin, ja myös osaksi kuntavaalien agendaa. Kunnissa pitkälti päätetään, millaista elinympäristöä kaavoitetaan ja rakennetaan”, toteaa Pietikäinen.

 

Eurooppalaisia teemavuosia on vietetty 1980-luvun alusta asti. Aloitetta vuoden 2020 nimeämisestä eurooppalaiseksi vihervuodeksi vie eteenpäin Euroopan viherrakentajien järjestö ELCA.

 

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista