Kannanotot

Ajankohtaista

Parlamentti tukee strategiaa Euroopan kansainvälisestä yhteistyöstä muuttuvassa maailmassa

8.4.2022 AjankohtaistaBlogiGlobaali Eurooppa KannanototInhimillinen Eurooppa Kannanotot

Parlamentti keskusteli ja äänesti tällä viikolla päätöslauselmasta ja kysymyksestä komissiolle, joka liittyi Euroopan kansainvälistä yhteistyötä muuttuvassa maailmassa koskevaan strategiaan. Komissio esitteli strategian toukokuussa 2021.

Päätöslauselmassaan parlamentti suhtautuu myönteisesti komission tiedonantoon ja korostaa aivokierron, osaamisen houkuttelemisen, akateemisen vapauden, tasa-arvon ja tiedediplomatian tärkeyttä. Parlamentti korostaa, että EU:lla on keskeinen rooli avoimen tieteen kansainvälisessä edistämisessä.

EU:n on kuitenkin varmistettava, että kansainvälinen tutkimus- ja innovointiyhteistyö tapahtuu Pariisin sopimuksen ja Euroopan vihreän kehityksen ohjelman mukaisesti. Lisäksi päätöslauselma tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja kehottaa EU:ta katkaisemaan kaiken tiede- ja tutkimusyhteistyön Venäjän kanssa.

Lue lisää:

Parlamentin päätöslauselma: Kokonaisvaltainen lähestymistapa tutkimukseen ja innovointiin: Euroopan kansainvälistä yhteistyötä muuttuvassa maailmassa koskeva strategia

Komission esitys

Teksti on osa huhtikuun uutiskirjettäni. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi täällä.

 

Kuva: Dom Fou / Unsplash

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista