Kannanotot

Aidosti asiallasi

Parlamentti muisti lasten oikeuksien päivää

24.11.2023 Aidosti asiallasiAjankohtaistaInhimillinen Eurooppa Kannanotot

Täysistuntoviikon maanantaina vietettiin kansainvälistä lasten oikeuksien päivää, minkä myös parlamentti huomioi. Liian moni lapsi maailmassa elää edelleen olosuhteissa, jotka rikkovat räikeästi ihmisoikeuksia. Köyhyyden ja nälänhätien vähentäminen, sotien lopettaminen ja ilmastonmuutoksen torjuminen ovat parhaita toimia lasten oikeuksien edistämiseksi. 

Maailmassa, jossa korostuvat erilaiset kriisit ja sodat, lapset ja heidän tulevaisuutensa ovat erityisen haavoittuvassa asemassa – erityisesti silloin, kun kriisien vuoksi lasten pääsy koulutukseen ja terveydenhuoltoon vaarantuu. Jokaisella lapsella on oikeus hyvinvointiin ja terveyteen sekä oikeus hyvään tulevaisuuteen.

Parlamentti hyväksyi täysistunnossa myös kaksi lasten oikeuksiin, hyvinvointiin ja lasten oikeuksien seurantaan liittyvää päätöslauselmaa, joissa korostetaan kaikkien lasten oikeutta koulutukseen, hyvään elämään ja tulevaisuudenuskoon. Parlamentti myös vaatii EU:n lapsitakuun täytäntöönpanoa.

Voit katsoa lasten oikeuksien päivän keskustelun jälkikäteen täältä.

 

Lue lisää:

Hyväksytty päätöslauselma: Eriarvoisuuden vähentäminen ja sosiaalisen osallisuuden edistäminen kriisiaikoina lasten ja heidän perheidensä osalta

Hyväksytty päätöslauselma: Lapset ensin – lapsitakuun vahvistaminen kaksi vuotta sen hyväksymisen jälkeen

 

Teksti on osa marraskuun uutiskirjettäni. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi täällä.

Kuva: Marisa Howenstine / Unsplash

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista