Kannanotot

Ajankohtaista

Maailman mielenterveyspäivänä kiitos Kriisipuhelimen vapaaehtoisille

10.10.2021 AjankohtaistaBlogiInhimillinen Eurooppa Kannanotot

Meistä jokainen tarvitsee ja ansaitsee kohtaamisen ja kuulluksi tulemisen tunnetta – nuorena ja vanhana, naisena ja miehenä, maalla ja kaupungeissa. Tänään vietämme maailman mielenterveyspäivää teemalla ”jokaisen nuoren mieli on arvokas”. Erityisesti nuorena tarvitsemme vakuutusta sille, että olemme hyviä ja kelpaamme juuri sellaisena kuin olemme!

Koronaviruspandemia ja sen sivuilmiöt ovat koetelleet monen meistä mielenterveyttä. Mielenterveyden hoitamisen tärkeydestä etenkin viimeisen lähes kahden vuoden aikana kertoo se, että Euroopan parlamentti myöntää vuoden 2021 Euroopan kansalaisen palkinnon Suomen Mielenterveys Mieli ry:n vapaaehtoistoiminnalle ja sen Kriisipuhelimessa päivystäneille 800:lle vapaaehtoiselle. He ovat yksi 28:sta vuoden 2021 kansalaisen palkinnon saajasta. Olen ylpeä tästä tärkeästä työstä, jonka tarve vain on entisestään korostunut korona-aikana. Erityisesti haluan kiittää vapaaehtoisia, jotka käyttävät aikaansa muiden auttamiseen ja kanssaihmisten tukemiseen. Se on mittaamattoman arvokasta työtä.

Koronapandemian aikana vuonna 2020 Mieli ry:n vapaaehtoiset vastasivat noin 46 000 Kriisipuhelimeen tulleeseen puheluun. Yhteensä Kriisipuhelimessa vastattiin vuoden 2020 aikana yli 90 000 puheluun. Vapaaehtoiset ansaitsevat tunnustuksen, sillä heidän ansiostaan apua tarvitsevat ovat saaneet apua nopeasti.

Palkintoseremonia vuosien 2020 ja 2021 voittajille järjestetään Brysselissä ensi kuussa. Olen iloinen siitä, että Mieli ry:n vapaaehtoisia on tulossa vastaanottamaan palkinnon henkilökohtaisesti. Kiitos tärkeästä työstänne ja onneksi olkoon – olette palkintonne ansainneet!

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista