Kannanotot

Ajankohtaista

Koronarokotusten pitää edetä paremmin maailmanlaajuisesti

26.11.2021 AjankohtaistaBlogiInhimillinen Eurooppa KannanototYleinen

Ennen kuin saamme koko maailman rokotettua, koronaviruksen torjuminen ei onnistu eikä koronaviruspandemia taltu riittävästi. Kukaan meistä ei ole turvassa ennen kuin kaikki ovat turvassa. Rokotteiden toimittamista kehittyviin maihin pitää vauhdittaa ja lisäksi aloittaa kolmas rokotuskierros laajemmin myös Euroopassa mahdollisimman pian. Meillä on tähän eväät, sillä rokotteiden kysyntäpiikki on tasaantunut ja tuotanto rullaa hyvin.

EU-maiden paheneva koronavirustilanne näkyi myös marraskuun istunnon asialistalla. Täysistunnossa keskusteltiin jäsenvaltioiden koronatoimenpiteiden koordinoinnista, kun tapaukset EU:ssa lisääntyvät taas räjähdysmäisesti. Lisäksi korona puhutti myös globaalimmin, kun edustajat keskustelivat mikä on EU:n rooli covid-19-pandemian torjunnassa ja maailman rokottamisessa. Mepit peräänkuuluttivat EU:n aktiivista roolia rokotejakelun edistämisessä maailmanlaajuisesti.

Komissio aikoo esittää ensi viikolla uusia koronan hallintaan liittyviä toimenpiteitä muun muassa rokottamiseen ja matkailuun liittyen.

Kuva: Genevieve Engel / Euroopan parlamentti

Teksti on osa marraskuun uutiskirjettäni. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi täällä.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista