Kannanotot

Ajankohtaista

Komission manifesto resurssitehokkuudesta askel kohti Euroopan uutta kilpailukykyä ja vihreää kasvua

17.12.2012 AjankohtaistaEkologinen Eurooppa KannanototSirpa sanonutVauras Eurooppa Kannanotot

Euroopan komission alaisuudessa toimiva korkeantason resurssitehokkuustyöryhmä julkaisi tänään julkilausuman, jossa esitellään työryhmän tavoitteet resurssitehokkaan Euroopan luomiseksi.

Ihmiskunnan elämisen, tuotannon ja kulutuksen mallit ovat venyttäneet maapallomme resurssit äärimmilleen. Tarvitaan syvällekäyvä muutosta, jotta kestämättömäksi muodostunut tilanne ei ajaudu umpikujaan, josta ei ole paluuta. Eurooppa tarvitsee uudenlaisen, luonnon ja ihmiskunnan kannalta kestävälle pohjalle rakentuvan teollistumisen aikakauden.

Keinoja ja työkaluja tämän muutoksen toteuttamiseen pohditaan ympäristökomissaari Potocnikin resurssitehokkuustyöryhmässä (EREP, josta lisää tästä linkistä http://www.sirpapietikainen.net/category/ajankohtaista/page/4/). Ryhmä on kokoontunut pitkin vuotta ja toimintaohjelma suosituksineen on tarkoitus julkaista keväällä. Tänään julkaistu julkilausuma antaa osviittaa siitä, minkälaisin keinoin me työryhmässä näemme muutoksen tapahtuvan.

Keinoluetteloon lukeutuvat mm. ympäristön kannalta haitallisten tukiaisten poistaminen sekä ympäristöinnovaatiota tukevan rahoitusjärjestelmän luominen. Tarvitaan selkeä mittaristo – mm. vettä, maankäyttöä, kasvihuonekaasuja ja materiaalien käyttöä mittaavat indikaattorit – joilla muutosta sekä tuetaan että seurataan.

Työryhmän julkilausuman löydät täältä: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-12-989_en.htm

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista