Kannanotot

Ajankohtaista

Kokoomusmepit tukevat investointiohjelmaa

26.11.2014 AjankohtaistaUutisnauhaVauras Eurooppa Kannanotot

Kokoomusmepit kiittävät Jean-Claude Junckerin komission investointiohjelmaa, mutta muistuttavat, että paketti yksin ei ratkaise kaikkia ongelmia. Sen tueksi EU:n budjettivaroja on suunnattava vaikuttavampiin kohteisiin, sisämarkkinoita on tehostettava ja pk-yritysten työllistämismahdollisuuksia parannettava.

”Investointiohjelma tuo uusia innovatiivisia työkaluja EU:n käyttöön. Sen rinnalla on katsottava miten voimme käyttää julkisia varoja nykyistä viisaammin, niin että rahamme tukevat kestävää kasvua.”, korostaa Sirpa Pietikäinen.  ”Esimerkiksi EU:n aluekehitykseen osoitettuja varoja olisi suunnattava kohteisiin, joilla tuetaan EU2020-strategian ja investointiohjelman tavoitteita”, hän painottaa.

”Kuten Jyrki Katainen parlamentille sanoi, investointiohjelma muuttaa tavan, jolla julkisia varoja käytetään. Se antaa mahdollisuuden kohtuullisella julkisella tuella vauhdittaa kasvua tukevia hankkeita, jollaisia tarvitaan vaikkapa Euroopan energia- ja liikenneverkkojen ja T&K-hankkeiden kehittämiseksi. Hyödyt niistä koituvat kaikille meille, toteaa Henna Virkkunen.” ”Investointiohjelmassa on aivan olennaista, että nyt ei käytetä senttiäkään veronmaksajien rahaa, sanoo Petri Sarvamaa. ”Samalla myös EU-rahoilla rahoitettavien ohjelmien on tuotettava veronmaksajille lisäarvoa”, hän korostaa.

 

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista