Kannanotot

Ajankohtaista

Kokoomusmepit: Pakolaiskriisiin tarvitaan yhteinen ratkaisu

13.11.2015 AjankohtaistaInhimillinen Eurooppa Kannanotot

Kokoomuksen europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen ja Petri Sarvamaa pitävät tärkeänä, että Eurooppaa koettelevaan pakolaiskriisin löydetään eurooppalainen ratkaisu. Pietikäinen ja Virkkunen puhuivat asiasta perjantaina Eurooppa-talolla Helsingissä järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

”Euroopan yhteinen maahanmuuttopolitiikka on jäänyt liiaksi pelkkien puheiden tasolle, ja siksi edessämme on hallitsematon tilanne, joka vaatii yhteistoiminnan kehittämistä”, sanoo Sirpa Pietikäinen. ”On suuri riski, että jäsenvaltiot alkavat hoitaa kriisiä vielä nykyistä itsenäisemmin, jos yhteistä politiikkaa ei löydetä.”

Henna Virkkunen pitää tervetulleena Vallettan huippukokouksen linjauksia Euroopan ja Afrikan yhteistyön tiivistämisestä rauhan, vakauden ja ihmisten elinolosuhteiden parantamiseksi. ”Erityisesti painotettiin aivan oikein nuorten koulutus- ja työmahdollisuuksien kohentamista. Esimerkiksi afrikkalaisten opiskelijavaihtomäärä Euroopassa aiotaan ensi vuonna tuplata”, Virkkunen kiittää. Hän muistuttaa, että turvapaikat on varattava niitä tarvitseville. ”Nyt moni Euroopasta työtä ja parempaa elämää hakeva on turhaan ruuhkauttamassa turvapaikkajärjestelmää, kun heille pitäisi olla muita reittejä maahantuloon. Turvapaikanhakijoiden pitää päästä mahdollisimman nopeasti kiinni työhön tai työharjoitteluun. Tässä työministeriön on uudistettava lainsäädäntöä ja poistettava turhat karenssit”, Virkkunen kehottaa.

Petri Sarvamaa vaatii lupauksille katetta myös EU:n budjetista. ”Yhteinen politiikka ei riitä, sillä ilman rahallista panostusta minkäänlaisia tuloksia ei ole saatavissa. Jäsenmaat haluavat samaan aikaan säästää pakolaiskriisiä koskevasta EU-tason rahoituksesta ja syventää yhteisiä toimia. Tämän kaltainen lyhytnäköisyys kostautuu tulevaisuudessa vielä isompana laskuna”, Sarvamaa linjaa.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista