Kannanotot

Ajankohtaista

Kohti yhtenäisempää turvapaikkapolitiikkaa – seksuaalivähemmistöille parempaa suojelua

8.4.2011 AjankohtaistaInhimillinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Yhteinen eurooppalainen turvapaikkapolitiikka otti askeleen eteenpäin tiistaina, kun parlamentti muodosti siihen oman kantansa. Parlamentin mietinnössä listaa erityistä suojelua vaativista hakijoista laajennettiin käsittämään myös seksuaalivähemmistöt.

Seksuaalivähemmistöjen saaminen erityistä suojelua vaativien hakijoiden listalle oli suuri askel eteenpäin. Monet turvapaikanhakijat ovat lähteneet kotimaastaan juuri seksuaalivähemmistötaustansa vuoksi – hengenvaarallisiksi maiksi homoseksuaaleille ovat osoittautuneet ainakin Irak, Uganda, Indonesia ja Honduras.   Kansainvälinen mielipide on lieventänyt näiden maiden politiikkaa homoseksuaaleja kohtaan jonkin verran. David Katon murhan jälkeen Uganda sai paljon arvostelua osakseen ja ehkä osittain sen vuoksi maan hallitus päätti hyllyttää viime kuussa homoseksuaaleja syrjivän lakiuudistuksen.

Asenteet muuttuvat kuitenkin  hitaasti ja niinpä EU-maiden on tarjottava tehokasta suojelua turvapaikanhakijoille, jotka joutuvt vainotuksia seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Ylipäätään turvapaikkakäytänteitä on EU-maissa yhtenäistettävä ja tehostettava, jotta alueelle saadaan toimiva, reilu ja kansainvälisten sopimusten mukainen järjestelmä.

Lue lisää aiheesta uutisesta: http://www.ukgaynews.org.uk/Archive/11/Apr/0601.htm

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista