Kannanotot

Ajankohtaista

Kalajuttuja istunnon esityslistalla

18.2.2022 AjankohtaistaBlogiEkologinen Eurooppa Kannanotot

Tällä viikolla äänestimme useista kaloihin ja kalastukseen liittyvistä raporteista. Hyväksyimme suosituksen EU:n liittymisestä aavan meren kalavarojen säilyttämisestä ja hoidosta Pohjois-Tyynellämerellä tehtyyn yleissopimukseen sekä tonnikalaa koskevan saalisasiakirjaohjelman vahvistamisesta.

Parlamentti hyväksyi harmillisesti vastalauseen komission delegoidusta asetuksesta Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahastosta annetun asetuksen täydentämisestä hakemusten hyväksymättäjättämiskauden ja sen päivämäärien osalta. Vastalausetta perusteltiin liian tiukoilla ehdoilla.

Mielestäni olisi erittäin tärkeää, että rahoitusta ei myönnettäisi toimijoille, jotka ovat rikkoneet sääntöjä vakavasti. Tällaisiin rikkomuksiin olisi komission ehdotuksen mukaan kuulunut laiton, ilmoittamaton ja sääntelemätön kalastus ja tarkastusten estäminen. Tukien ei pitäisi antaa valua sääntöjä rikkoville toimijoille.

Teksti on osa helmikuun uutiskirjettäni. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi täällä.

Lue lisää:

Hyväksytty teksti: Euroopan unionin liittyminen aavan meren kalavarojen säilyttämisestä ja hoidosta Pohjois-Tyynellämerellä tehtyyn yleissopimukseen

Hyväksytty teksti: Tonnikalaa koskeva saalisasiakirjaohjelma

Hyväksytty teksti: Päätös delegoidun säädöksen vastustamisesta: Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahasto: hakemusten hyväksymättäjättämiskautta koskevat määräajat

 

Kuva: Paul Einerhand / Unsplash

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista