Kannanotot

Aidosti asiallasi

Järki voitti tänään Euroopan parlamentissa, kun parlamentti äänesti ennallistamisasetuksen puolesta

12.7.2023 Aidosti asiallasiAjankohtaistaEkologinen Eurooppa KannanototMedialle

Euroopan parlamentti äänesti tänään Euroopan komission ehdottaman ennallistamisasetuksen puolesta. Olin yksi ehdotuksen puolesta äänestäneistä.

Olen syvästi helpottunut, että vastuullisuus ja järki lopulta voittivat parlamentin äänestyksessä ennallistamisasetuksesta. Seuraavaksi meidän tulee myöskin toteuttaa nämä tavoitteet mahdollisimman nopeasti. Luontokadon todellisuus ei odota.

Keskustelu ehdotuksen ympärillä oli hyvin polarisoitunutta jo ehdotuksen julkistamisesta lähtien. EPP-ryhmä yhdessä ECR- ja ID-ryhmien kanssa asettuivat komission esitystä vastaan ja pyrkivät kaatamaan esityksen. Vasemmistoryhmät ja vihreät sekä suurin osa liberaaliryhmästä olivat esityksen puolella.

Keskustelussa on ollut shokeeraavan paljon tahallista vääristelyä ja harhaanjohtamista. Se on erityisen surullista, sillä kysymyksessä on koko ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta ratkaiseva asia.

Ennallistamisasetus on tärkeä kulmakivi Euroopan vihreän kehityksen ohjelmassa. Sitä voidaan verrata EU:n ilmastolakiin, sillä se toimii pohjana luontokadon pysäyttämiselle.

Luontokato on ihmiskuntaa vähintään yhtä merkittävästi uhkaava ympäristökriisi kuin ilmastonmuutos. Ilmastonmuutos ja biodiversiteettikato ovat myös toisiaan ruokkivia voimia, minkä vuoksi ilmastonmuutos ja biodiversiteettikato tulee ratkaista yhdessä.

Parlamentin äänestettyä tänään ennallistamisasetuksen puolesta ja saatua nyt kokoon oman kantansa asetuksesta, alkavat seuraavaksi kolmikantaneuvottelut parlamentin ja neuvoston välillä asetuksen lopullisesta sisällöstä.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista