Kannanotot

Ajankohtaista

Hyvää sateenkaariperheiden päivää!

2.5.2021 AjankohtaistaBlogiInhimillinen Eurooppa KannanototYleinen
Iloista kansainvälistä sateenkaariperheiden päivää niin sateenkaariperheille kuin meille kaikille muillekin!
 
Samalla, kun iloitsemme sateenkaaren kaikista sävyistä ja erilaisuudesta arjessa ja perheissä, on syytä muistaa myös kesken jääneet tasa-arvohankkeet. Translait ovat uudistamatta enää harvassa EU-maassa. Valitettavasti Suomi on yksi näistä maista. On hämmentävää, että meillä on kestänyt näin kauan ryhtyä uudistamaan lakia, joka räikeästi rikkoo ihmisoikeuksia.
 
Oikeus olla -kansalaisaloite Suomen translain uudistuksesta on kerännyt jo yli 60 000 allekirjoitusta, myös omani, ja etenee eduskuntaan. Tämä on hieno uutinen. Jokaisella ihmisellä on kiistämättömät ihmisoikeudet, joihin kuuluu oikeus fyysiseen koskemattomuuteen. Tämä oppi tuli katkerasti keskeiseksi osaksi kansainvälisiä ihmisoikeuksia ja yksilön oikeutta koskemattomuuteen toisen maailmansodan jälkeen. Siksi meidän pitää nostaa kynnys todella korkealle siihen, että ihmisiin kajotaan fyysisesti. Pakkosterilisaatiossa on paha kaiku ihmisten modifikaatiosta.
 
Translain muuttaminen liittyy oikeuteen olla sellainen kuin on. Ihmisellä on oikeus siihen sukupuoleen, joka on hänelle oma.
 
Toivon, että myös oma puolueeni kokoomus tukee lain muuttamista. Oikeus koskemattomuuteen ja omaan itseen on periaate, jota meidän täytyy vakaasti seurata.
 
Kuva: Euroopan parlamentti
Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista