Kannanotot

Ajankohtaista

Eväpyynti eläviltä hailta kiellettävä

12.12.2010 AjankohtaistaEkologinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Euroopan parlamentti haluaa tehostaa hain eväpyynnin kieltoa. Sirpa Pietikäisen yhdessä kolmen muun europarlamentaarikon kanssa tekemä kannanotto sai torstaina taakseen parlamentin enemmistön allekirjoitukset.

Haiden eväpyynti on kalastustapa, jossa elävältä hailta irrotetaan merellä evä ja heitetään yhä elävä loppuruho takaisin mereen. Syynä käytäntöön on, että hain evä on muita ruhon osia huomattavasti arvokkaampi.

– Nykyinen pyyntitapa on tuhlaavainen ja epäinhimillinen eikä sitä tulisi sallia EU-alueella, jossa monet hailajit ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon, toteaa Pietikäinen.

Euroopan unioni kieltää eväpyynnin, mutta lainsäädäntöön on jäänyt porsaanreikiä, jotka sallivat pyynnin jatkumisen EU-alueella. Parlamentti haluaisikin kannanotollaan tukkia lainsäädäntöön jääneet aukot.

Kannanotto saavutti tänään sille tarvittavan 368 parlamentin edustajan allekirjoituksen rajan, minkä jälkeen komission on reagoitava kannanoton vaatimuksiin.

– Hienoa, että yli puolet parlamentin jäsenistä saatiin tukemaan tätä aloitetta, vaikka hain pyynti voi monissa jäsenvaltioissa tuntua kaukaiselta asialta, riemuitsee Pietikäinen.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista