Kannanotot

Ajankohtaista

Euroopan parlamentti veronkiertoa vastaan

1.2.2011 AjankohtaistaGlobaali Eurooppa Kannanotot

Veroparatiiseja ja kehitysmaiden verojärjestelmiä ruotiva mietintö etenee Euroopan parlamentissa. Sirpa Pietikäinen painottaa Kepan uutisten julkaisemassa artikkelissa, että  Euroopan unioni voi kahdenvälisissä suhteissaan edellyttää hyvää verohallintoa, avoimuutta ja lahjomattomuuskäytäntöjä.

Pietikäinen on osallistunut mietinnön kommentointiin Euroopan parlamentin raha- ja talousvaliokunnan lausunnontekijänä. Yksi Pietikäisen läpimenneistä lisäyksistä mietintöön on yritysten velvollisuus raportoida myös tytäryhtiöidensä rahaliikenteestä kehitysmaissa.

 Raportin mukaan reilut verotusjärjestelmät kehitysmaissa ovat elinehto köyhyyden vähentämiselle, hyvälle hallinnolle ja valtioiden rakentamiselle. Jos mietintö hyväksytään Euroopan parlamentin täysistunnossa – näillä näkymin maaliskuussa – se saattaakin ohjata Euroopan unionin kehityspolitiikkaa kehitysmaiden verojärjestelmien kehittämiseen.

Sirpa Pietikäisen mukaan tämä olisi ”myönteistä ehdollistamista”, joka voisi osaltaan taata palvelut kehitysmaiden kansalaisille kehityshankkeiden päättyessäkin.

”Keskeisintä on hyvä hallintotapa”, puhelimitse tavoitettu Pietikäinen sanoo. ”Euroopan unioni voi kahdenvälisissä suhteissaan edellyttää hyvää verohallintoa, avoimuutta ja lahjomattomuuskäytäntöjä.”

Lue koko artikkeli Kepan sivuilta.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista