Kannanotot

Ajankohtaista

EU:n on oltava solidaarisempi Ukrainaa kohtaan

5.5.2022 AjankohtaistaGlobaali Eurooppa KannanototInhimillinen Eurooppa Kannanotot

Keskustelimme täysistunnossa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Ranskan Ranskan integraatiosta vastaavan apulaisministerin Brigitte Klinkertin kanssa Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan sosiaalisista ja taloudellisista seurauksista EU:lle. Ukraina ja ukrainalaiset tarvitsevat EU:n yhtenäisyyttä ja solidaarisuutta nyt ja pitkään tulevaisuudessa. 

Kuudes pakotepaketti Venäjää vastaan ehdottaa täydellistä tuontikieltoa venäläiselle öljylle, joka vaiheittain astuu voimaan tämän vuoden loppuun mennessä. Se ei tule olemaan helppoa, mutta on välttämätöntä. Korkea-arvoiset armeijan virkamiehet ja muut henkilöt jotka ovat syyllistyneet sotarikoksiin Buchassa asetetaan vastuuseen teoistaan. Lisäksi Venäjän suurin pankki Sberbank irrotetaan Swift-maksujärjestelmästä kahden muun suuren pankin ohella. Putinin propagandaa levittävien venäläisten valtio-omisteisten mediayhtiöiden tv-lähetykset Euroopassa lopetetaan.

Ukrainan sodalla on oltava tuntuvia seurauksia Putinille muuten Venäjän uhka voi entisestään laajentua Euroopassa. Samalla sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset EU:hun on pyrittävä minimoimaan. Näin unioni voi säilyttää jäsenmaiden yhtenäisyyden, suojata kotitalouksia ja yrityksiä sodan vaikutuksilta ja varmistaa, että EU pystyy auttamaan Ukrainaa maan jälleenrakennuksessa sodan jälkeen.

Koko keskustelu on katsottavissa täällä

Teksti on osa uutiskirjettäni. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi täällä.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista