Kannanotot

Ajankohtaista

EU:lta johtajuutta ilmasto- ja kiertotalouspolitiikkaan

17.9.2019 AjankohtaistaBlogiEkologinen Eurooppa KannanototGlobaali Eurooppa KannanototTiedoteVauras Eurooppa KannanototYleinen

Euroopan parlamentti keskustelee täysistunto toisensa jälkeen ilmastonmuutokseen liittyvistä aiheista. Tällä viikolla agendalla ovat mm. Amazonin metsäpalot.

”Ilmastonmuutos ilmiönä on kiihtyvä, systeeminen, vaikeasti ennustettava ja siksi riskialtis. Kyse on paradigman muutoksesta. Hiukan paremmat teot väärällä konseptilla eivät auta, vaan kyse on sellaisista ratkaisuista, jotka vastaavat koko kestävyyshaasteeseen”, Pietikäinen kuvailee.

”Uusien toimintamallien on oltava sellaisia, että ne eivät heikennä biodiversiteetin tilaa, eivätkä aiheuta luontoa kuormittavia päästöjä, niiden on perustuttava uusiutuvaan energiaan, sen uusiutuvuuden rajoissa, ja uudelleenkäytettävä hyödykkeiden materiaalit sekä tuotettava vähintäänkin nykyinen hyvinvointi kymmenyksellä nykyisistä resursseista” Pietikäinen jatkaa.

”Meillä on noin kymmenen vuotta aikaa tehdä ratkaisut, joilla saavutamme hiilineutraaliuden globaalisti sekä Euroopassa vuoteen 2050 mennessä. Mitä myöhemmäksi ratkaisut jäävät, sitä kalliimpia ja radikaalimpia ne tulevat olemaan. Mahdollisimman nopea kiertotalouteen siirtyminen on myös taloutemme etu”, Pietikäinen painottaa.

Euroopan parlamentti keskustelee tänään Unionin yhteisestä kannasta ennen New Yorkissa järjestettävää YK:n ilmastohuippukokousta.

”Nykyisessä kansainvälispoliittisessa tilanteessa vain Euroopan unionista on johtamaan tarvittavaa muutosta. Siihen tarvitsemme monenkeskisyyttä, nykyistä kestävämpiä kauppasopimuksia ja politiikkaa, joka perustuu tietoon ja tieteeseen. Seuraavan komission keskeisin haaste onkin nostaa kiertotalouspaketin kunnianhimoa, taata kestävän rahoituksen paketin seuraavat askeleet sekä se, miten se löytää riittävän vahvan ja horisontaalisen politiikan ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä”, Pietikäinen toteaa.

Lisätietoja:
Sirpa Pietikäinen
sirpa.pietikainen@ep.europa.eu
+358 50 4666222

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista