Kannanotot

Ajankohtaista

EU vai euroalue – miltä näyttää tulevaisuuden unioni?

13.7.2011 AjankohtaistaSirpa sanonutUutisnauhaVauras Eurooppa Kannanotot

Minut kutsuttiin puhumaan Madariaga-säätiön järjestämään keskustelutilaisuuteen ”EU or Eurozone: What Governance for what Model?” , jossa pohdittiin Euroopan unionin tulevaisuuden rakenteita. Tilaisuuden innokkeena toimi viime viikolla täysistunnossa hyväksytty talouskriisivaliokunnan loppuraportti ja siinä esiin nostetut ajatukset siitä, millaiselta tulevaisuuden unioni voisi näyttää.

Keskusteluissa pohdittiin erityisesti sitä, miten talouden ”kovaan ytimeen” kuuluva lainsäädäntö ja aloitteet on linkitettävissä sosiaalisen Euroopan rakentamiseen. Painotin omassa osuudessani sitä, että tähtäimessä tulee olla kansalaisistaan välittävän, aidon sosiaalisen ulottuvuuden sisältävän unionin rakentaminen. Hyvinvoinnin turvaaminen nyt ja tulevaisuudessa on tavoite, johon talouden tervehdyttämisellä ja julkisten talouksien vakauttamisella tähdätään: säästötoimien keskellä tulee pitää huoli siitä, ettei Eurooppaa säästetä hengiltä.

Madariaga –säätiö kuuluu College of Europen alaisuuteen. Säätiön puheenjohtajana toimii Javier Solana ja säätiö keskittyy erityisesti Euroopan unionin roolia ja tulevaisuutta koskeviin keskusteluihin ja tutkimuksiin, tavoitteenaan edistää ”omaperäisiä ajatuksia ja luovia keskusteluja” aiheesta.

Lisää Madariaga –säätiöstä ja eilisestä keskustelutilaisuudesta säätiön kotisivuilta.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista