Kannanotot

Ajankohtaista

EU lisää yhteistyötä pimeän työn torjunnassa

5.2.2015 AjankohtaistaSirpa sanonutUutisnauha

EU pyrkii kitkemään pimeää työtä lisäämällä jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä. Tarkoitus on luoda yhteistyöelin, jossa esimerkiksi veroviranomaiset eri jäsenvaltioista vaihtaisivat tietoja muun muassa hyvistä käytännöistä, joita pimeän työn kitkemiseksi on eri maissa luotu.

Euroopan parlamentin tasa-arvovaliokunta antoi lausunnon tällaisen yhteistyöelimen perustamisesta. Olin muodostamassa oman puolueryhmäni kantaa tasa-arvovaliokunnassa.

Korostin, että pimeä työ ei ole pelkästään miesvaltaisten alojen, kuten rakennusalan vitsaus, vaan se koettelee myös naisia. Yhteistyöelimen toiminnassa on otettava huomioon, että pimeän työn muodot ovat sukupuolittuneita, ja ongelmat ja ratkaisut niihin ovat osittain erilaisia nais- ja miesvaltaisilla aloilla.

Pimeää työtä eivät tee vaan rakennustyöntekijät vaan myös esimerkiksi kotiapulaiset, kuten siivoojat. Pimeä työ tarkoittaa aina paitsi veromenetyksiä yhteiskunnalle, myös taloudellista haittaa sen tekijälle, jolle ei kerry työstään esimerkiksi eläkettä.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista