Kannanotot

Ajankohtaista

EU edistää työterveyttä ja -turvallisuutta

11.3.2022 AjankohtaistaBlogiInhimillinen Eurooppa Kannanotot

Parlamentti hyväksyi maaliskuun täysistunnossaan mietinnön, jossa kommentoidaan komission kesäkuussa 2021 esittelemää Työterveyttä ja -turvallisuutta koskevaa EU:n strategiakehystä vuosille 2021–2027. Parlamentti vaatii komissiolta lisää kunnianhimoa kaikkiin kehyksen kolmeen tavoitteeseen: muutosten hallintaan uudenlaisessa työelämässä, työhön liittyvien tapaturmien ja sairauksien parempaan ehkäisyyn, sekä mahdollisten tulevien terveyskriisien parempaan ennakointiin ja valmistautumiseen. 

Strategiakehyksen toimeenpanoviranomainen EU-tasolla on Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto OSHA, jonka ennakoivien tutkimusten ja tilannekatsaushankkeiden tavoitteena on tunnistaa riskejä ja määrittää kehyksen prioriteetteja.  Lisäksi niiden avulla yritetään saada tietoa digitalisaatioon ja vihreisiin työpaikkoihin sekä stressiin ja psykososiaalisiin riskeihin liittyvien työsuojelukäytäntöjen ja -politiikan kehittämiseksi. 

EU-OSHA tarjoaa myös helppokäyttöistä materiaalia, jolla tuetaan ennaltaehkäisyn toteuttamista työpaikoilla käytännössä. Lisäksi se on laatinut lukuisia oppaita työntekijöiden terveyden suojelemiseksi pandemian aikana, olipa kyse sitten etulinjan työntekijöistä tai kotoa käsin työskentelevistä etätyöntekijöistä. Virasto osallistuu myös EU:n etenemissuunnitelmaan karsinogeeneista ja sen Terveellinen työ -kampanjaan.

Teksti on osa maaliskuun uutiskirjettäni. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi täällä.

Lue lisää:

Hyväksytty teksti: Työterveyttä ja -turvallisuutta koskeva EU:n uusi strategiakehys vuoden 2020 jälkeen

 

Kuva: Jeriden Villegas / Unsplash

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista