Kannanotot

Ajankohtaista

Allergiat tarvitsevat lisähuomiota EU-tasolla

25.3.2015 AjankohtaistaInhimillinen Eurooppa KannanototSirpa sanonutUutisnauha

Allergiaan liittyvät sairaudet ovat yleisin sairausryhmä Euroopassa. Allergioiden taustatekijöihin ja hoitoon voidaan puuttua EU-tasolla ja siksi perustimme tänään virallisesti parlamenttiin meppiryhmän, jonka tavoitteena on lisätä allergiatietoisuutta EU:n päätöksentekoelimissä.

Esimerkiksi ilmanlaatu, elinympäristön monimuotoisuus, tupakointi ja kemikaalien käyttö ovat asioita, joihin Euroopan tason päätöksillä on merkitystä. Ilmanlaatunormeja ollaan juuri parhaillaan tiukentamassa ja aiheesta – viime perjantaina Brysselissä mitattiin huonompi ilmanlaatu kuin Pekingissä ja Shanghaissa. Ilman tiukennuksia Euroopan unionissa jäätäisiin kauas kansainvälisistä tavoitteista, eli WHO:n asettamista ilmanlaatutavoitteista vuodelle 2050.

Ryhmän tämän päiväisessä kokouksessa esiteltiin myös Suomen kansallinen allergiaohjelma. Siinä keskitytään lyhytaikaisten vaikutusten hillitsemiseen mutta ennen kaikkea pitkäaikaisten syiden kitkemiseen lähinnä lisäämällä väestön vastuskykyä ja altistumista allergeeneille. Vastaavanlainen ohjelma tulisi saada kaikkiin jäsenmaihin sekä myös EU-tasolle.

Lue tilaisuudesta lisää tästä linkistä.

WP_20150325_005

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista