Kannanotot

Ekologinen Eurooppa Kannanotot

Sirpa Pietikäinen: Uusiutuvalle energialle ei tullut tilausta

22.4.2010 Ekologinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

EUROOPAN KANSANPUOLUEEN RYHMÄ

EUROOPAN PARLAMENTISSA (EPP)

www.eppgroup.eu

Sirpa PIETIKÄINEN

Euroopan parlamentin jäsen

22.4.2010

Lehdistötiedote – julkaisuvapaa heti

”Hallituksen keskiviikkona tekemä ehdotus energiaratkaisuksi ei nosta Suomea uusiutuvan energian edelläkävijäksi”, pahoittelee Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen (kok).  ”Vaikka pyrkimystä ja hyvää tahtoa tähän on, jää toteutus riittämättömäksi”.

”Suurin ongelma on se, että linjaus kahden ydinvoimalan lisärakentamisesta vaikuttaa niin, että vakavia markkinaehtoisia kannustimia uusiutuvalla energialla tapahtuvaan sähköntuotantoon ei synny”, Pietikäinen katsoo.

”Tuulivoimaratkaisu on hyvä alku, mutta riittämätön. Merituulivoiman rakentamiseen olisi tarvittu korkeampi tukitaso, joka olisi mahdollistanut innovaatiot tällaiseen kaavoituksellisesti helpompaan korkean käyttöasteen tuulituotantoon. Risupaketin osalta taas osin lunastetaan edelleen niitä lupauksia, joita annettiin jo vuoden 2002 ydinvoimaratkaisun aikana.”

Pietikäinen muistuttaa, että EU:n asettama tavoite uusiutuvien energialähteiden osuuden nostamisesta on myös sitovaa lainsäädäntöä, riippumatta siitä montako ydinvoimalaa Suomeen rakennetaan.

”Ensisijaisesti uusiutuvaan energiaan pohjautuva, taloudellisesti kannattava sähköntuotanto on mahdollista, kuten esimerkiksi European Climate Foundationin teettämä tutkimus osoittaa. Ydinvoimaratkaisu vie pohjan tältä tavoitteelta, johon politiikan tulisi markkinoita ohjata.”

”Lisäksi tähän liittyvän uuden teknologian kehittäminen voisi tuoda huomattavan määrän uutta työtä Suomeen”, painottaa Pietikäinen.

Lisätietoja:

Sirpa Pietikäinen, p. +32 2 284.5264, gsm 050-4666.222

email: sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu, www. sirpapietikainen.net

Poliittinen avustaja Pete Pakarinen, p. +32-2-283.7264, gsm +32 488 616.910

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista