Kannanotot

Ekologinen Eurooppa Kannanotot

Kauppojen hyllyt täyttyvät eettisemmin tuotetuista kananmunista

4.4.2012 Ekologinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Kanamunahyllyt ammottavat tyhjyyttään pääsiäisen alla ja syntipukiksi on joutunut EU. Syytöksellä on juurensa, sillä EU-direktiivillä kiellettiin häkkikanaloiden käyttö munantuotannossa tämän vuoden alusta lähtien.

Direktiivin myötä markkinoille tulee aiempaa eettisemmin tuotettuja kananmunia. Toki niitä on ollut markkinoilla aiemminkin, mutta jatkossa voi olla varma siitä, että kaikkien munapakettien kohdalla on kiinnitetty tuotantovaiheessa huomiota eläinten hyvinvointiin. Tästä tiedosta voi hyvillä mielin maksaa muutaman sentin korkeamman hinnan.

On totta, että kaikki EU-maat eivät vielä noudata direktiivin vaatimuksia, mikä johtaa epäreiluun kilpailuun. Suurin osa maista on kuitenkin jo mukana ja on luonnollista, että Suomi niin ikään on mukana ruodussa parantamassa eläinten hyvinvointia tuotantoketjussa. Olen parlamentissa mukana eläinten hyvinvointia valvovassa meppien yhteistyöryhmässä ja siellä mm. pidämme yllä painostusta, että kaikki jäsenvaltiot saadaan mukaan noudattamaan tätä tärkeää direktiiviä.

Iltasanomien artikkelin aiheesta voit lukea täältä.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista