Kannanotot

Globaali Eurooppa Kannanotot

”YK on EU:n kolmas missio”, Eurooppa-tiedotuksen tilaisuus Helsingissä 30.5.2008

30.5.2008 Globaali Eurooppa Kannanotot

Lissabonin sopimuksen myötä EU:n ulkopolitiikka saa uuden kärkihahmon ulkoministeristä, joka toimii sekä unionin korkeana edustajana kolmansiin maihin, että komission jäsenenä. Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen (kok) mukaan uusi johtajuus avaa vahvan mahdollisuuden yhtenäisempään YK-politiikkaan. ”YK:n uudistamistyön on oltava uuden ulkoministerin prioriteetti.”, vaati Pietikäinen tänä aamuna Helsingissä Eurooppa-tiedotuksen tilaisuudessa.

E”U rakennettiin rauhan ja vakauden edistäjäksi, sitten keskityttiin taloudellisen hyvinvoinnin luontiin, ja nyt kolmantena askeleena on aika keskittyä ihmisiä ja ympäristöä kunnioittavan maailmanjärjestön rakentamiseen. Nyt on aika EU:n kolmannelle missiolle”, totesi Pietikäinen. ”Tämän kehityksen kautta EU voi puolustaa vahvemmin ihmisoikeuksia ja kestävän kehityksen kysymyksiä.”
”EU on taloudellinen ja poliittinen suurvalta. Lissabonin sopimus mahdollistaa tehokkaamman ja yhtenäisemmän ulkopolitiikan. Ja tätä välinettä on käytettävä”, vaati Pietikäinen. ”Monenkeskeinen järjestelmä ja YK voivat hoitaa tehokkaasti ja uskottavasti asioita. Asialistan kärjessä on oltava ilmasto- ja ympäristökysymykset, sosiaalisesti oikeudenmukainen yhteiskunta, rauhan turvaaminen sekä alueellisten ja paikallisten konfliktien ratkaisu. Tehokkaan YK:n kautta EU voi edistää omaa etuaan ja siten kansalaistensa hyvinvointia”, Pietikäinen summasi.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista