Kannanotot

Blogi

Voitto ihmisyydelle ja suvaitsevaisuudelle!

15.5.2009 Blogi

Olen erittäin tyytyväinen eduskunnan tämänpäiväiväiseen päätökseen hyväksyä homo- ja lesboparien oikeus adoptoida parisuhteen toisen osapuolen lapsi. Yhteiskunnassa on hyväksyttävä erilaiset perheet, erilaisuus ja asetettava ihmisyys kunniaan.

On lapsen etu, että adoptiossa lapsesta tulee rekisteröidyn parin yhteinen lapsi. Lapsen asema myös paranee esimerkiksi silloin, jos parisuhde purkautuu tai lapsen biologinen vanhempi kuolee.

Adoptioasian toteutumisessa merkittävä rooli on Sateenkaariperheiden ja Seta ry:n tekemä esimerkillinen työ, tuomalla asiaa monia vuosia esille pitkäjänteisesti, perustellusti ja harkitusti. Setan mukaan samaa sukupuolta olevien vanhempien perheissä elää tällä hetkellä tuhansia lapsia, joista noin puolet hyötyy uudistuksesta.

Setan puheenjohtaja Outi Hannula on todennut, että ”laki on merkittävä, koska se tunnustaa, että tällaisia perheitä on ja että niiden vanhemmat ovat tasa-arvoisia.” Allekirjoitan tämän näkemyksen täysin. Tämän myötä sateenkaariperheetkin ovat hyväksyttyjä yhteiskunnassamme.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista