Kannanotot

Inhimillinen Eurooppa Kannanotot

Verkkouutiset: Uusittavalla valvonnalla suitsitaan vaarallisten tuotteiden markkinoille pääsyä

17.10.2013 Inhimillinen Eurooppa KannanototSirpasta sanottuaVauras Eurooppa Kannanotot

Markkinavalvonnan parantuminen on merkittävä askel kohti parempaa tuoteturvallisuutta ja kuluttajansuojaa, korostaa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.).

Sirpa Pietikäisen mietintö asiasta hyväksyttiin torstaina Euroopan parlamentin sisämarkkinavaliokunnassa.

Hän huomauttaa, että valtaosa Euroopan markkinoilla olevista tuotteista, peräti 99,7 prosenttia, ei ole minkään viranomaisen tarkastamia.

– Seurauksena on, että markkinoilla on paljon vaarallisia tuotteita, kuten vaikkapa huonolaatuisia sytyttimiä, jotka vuosittain aiheuttavat tusinoittain tulipaloja ja palovammoja, korostaa Pietikäinen.

Samalla kun uusia tuotteita tulvii markkinoille, myös kauppatavat ovat muuttuneet muun muassa sähköisen kaupankäynnin myötä. Pietikäisen mukaan perässä seuranneesta lainsäädännöstä on muodostunut tilkkutäkki, jossa sekä reikiä että päällekkäisyyksiä.

– Nyt monimutkaista rakennetta selkeytetään ja yksinkertaistetaan uudella lainsäädännöllä, ja samalla luodaan selkeämmät puitteet markkinavalvonnalle, hän sanoo.

Pietikäinen painottaa, että markkinavalvontaa koskeva mietintö osana kuluttajansuojapakettia on yksi sisämarkkinavaliokunnan tämän vaalikauden merkittävimpiä esityksiä. Se on myös keskeinen osa toista sisämarkkinoiden toimenpidepakettia.

– Parempi markkinavalvonta auttaa myös laadukkaita tuotteita valmistavia eurooppalaisia valmistajia tasoittamaan kilpailuasetelmiaan heikkolaatuisia tuotteita markkinoivia valmistajia vastaan. Sääntöjen selkeyttäminen ja yksinkertaistaminen keventää puolestaan yritysten hallinnollista taakkaa, Pietikäinen sanoo.

http://www.verkkouutiset.fi/talous/pietikainen-10033

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista