Kannanotot

Blogi

Talouskriisiä pohtiva raportti hyväksyttiin tänään valiokunnassa

29.9.2010 Blogi

Talouskriisin syitä ja tulevia toimenpiteitä pohtivan CRIS-valiokunnan väliraportti äänestettiin valiokunnassa tänään. Toimin ryhmäni varjoesittelijänä. Tänään kaikkien poliittisten puolueiden hyväksymää kompromissitekstiä hiottiin vielä pitkälti viime viikkoon; alkumetrien erimielisyyksistä huolimatta aikaan saatiin hyvä ja tasapainoinen kokonaisuus.

Kriisivaliokunnan teksti sisältää ehdotuksia ja vaateita yhtenäisen eurooppalaisen ja globaalin pelisäännöstön kehittämiselle pitkälle nykyisestään. Viimeistään kriisi paljasti karulla tavalla myös sen, että euroalueella yhteinen rahapolitiikka ei riitä, vaan tarvitaan myös nykyistä huomattavasti yhtenäisempää talouspolitiikkaa. Vakaus- ja kasvusopimus ei saa olla vain pala paperia, vaan oikea, osapuolien kunnioittama sopimus. Noudattamista turvaamaan tarvitaan puoliautomaattisia sanktioita jotka koituvat niiden kohdalle, jotka systemaattisesti rikkovat sopimusta.

Painotin lisäksi itse erityisesti sitä, että vakauden rinnalla todellakin huolehditaan myös kasvusta – ja siitä, että tulevaisuuden kasvun puitteet on taattu. Yhtä tärkeää, kun kansallisten budjettien vakauttaminen, on huolehtia siitä, että tulevaisuuden ympäristöllisesti ja sosiaalisesti kestävälle kasvulle annetaan mahdollisuuksia ja taataan resursseja.

Lue myös asiasta tänään laadittu lehdistötiedote.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista