Kannanotot

Inhimillinen Eurooppa Kannanotot

Syrjintä ei kuulu suvaitsevaan ja kannustavaan yhteiskuntaan

7.10.2008 Inhimillinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Henna Virkkunen ja EU-parlamentaarikko Sirpa Pietikäinen kritisoivat Alma Median hallitusta ja toimitusjohtaja Telannetta syrjivästä politiikasta.

Virkkunen ja Pietikäinen tuomitsevat syrjinnän sukupuolisen suuntautumisen perusteella. He muistuttavat, että yhdenvertaisuus ja syrjintäsuoja on taattu jo Suomen perustuslaissa. Euroopan unionin direktiivi miesten ja naisten yhtäläisten mahdollisuuksien ja yhdenvertaisen kohtelun periaatteen täytäntöönpanosta työhön ja ammattiin liittyvissä asioissa kieltää sukupuoleen perustuvan syrjinnän työelämässä.

Syrjintä puolison poliittisen toiminnan perusteella on käsittämätöntä. Kansalaisten poliittiset oikeudet turvaava kansainvälinen ihmisoikeussopimus sitoo suomalaisia eikä sopimusta voida rikkoa mediatalon nimityspolitiikassa alueellisten epäluulojen pelossa.

Virkkunen ja Pietikäinen korostavat, että suvaitseva ja kannustava yhteiskunta on yksilön oikeus sopimusten perusteella sekä kansallinen menestystekijä. Syrjintä sukupuolisen suuntautumisen perusteella rikkoo näitä periaatteita. Suvaitsevaisuus ei ole suvaitsemattomuuden suvaitsemista, vaan tasavertaisen ja kannustavan yhteiskunnan rakentamista.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista