Kannanotot

Blogi

Puolet osaamisesta jää käyttämättä

16.11.2009 Blogi

Viime viikolla European Voice -lehti julkaisi kirjeen, jossa lisäkseni yhdeksän muuta meppiä vetosi jäsenmaihin, jotka eivät vielä ole ehdottaneet komission jäseniä, jotta mahdollisimman moni näistä maista esittäisi naista komission jäseneksi. Arvioimme, että mikäli tulevassa komissiossa ei ole enempää naisia kuin nykyisessä, niin parlamentissa kasvaa mielipide, että koko komissiota ei pitäisi hyväksyä.

Maanantaina Financial Timesissa julkaistussa kirjeessä komissaarit Margot Wallström ja Neelie Kroes sekä parlamentin varapuheenjohtaja Diana Wallis kirjoittivat, että nykyistä miesvoittoisempi komissio olisi huonoksi Euroopalle, sen demokratialle ja naisille. Pätevistä ehdokkaista ei huippupaikoille ole pulaa, eikä Euroopalla ole varaa käyttää pelkästään puolia kyvyistään.

Kampanjointi tasa-arvoisemman komission puolesta tiivistyy tällä viikolla. Iloista on se, että yhä usemmat Brysselissä toimivat politiikan vaikuttajat ja kommentaattorit ovat havahtuneet ongelmaan. Vielä muutamien hallitustenkin olisi tämä huomattava.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista