Kannanotot

Inhimillinen Eurooppa Kannanotot

Parlamentti vaatii seksuaalivähemmistöjen oikeuksien vahvistamista

4.2.2014 Inhimillinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Parlamentin LGBT-yhteistyöryhmän varapuheenjohtajana olen erityisen tyytyväinen parlamentin tänään hyväksymästä mietinnöstä seksuaalivähemmistöjen oikeuksien parantamiseksi.

Joka toinen seksuaalivähemmistöön kuuluva kokee syrjintää tai uhkailua EU-alueella. Euroopan parlamentti vaati tänään entistä tehokkaampaa puuttumista tähän syrjintään.

Olemme olleet LGBTI-ryhmässä mukana reagoimassa niin EU-alueella kuin sen ulkopuolella ilmenneisiin syrjintätapauksiin sekä vaikuttamassa seksuaalivähemmistöjen asemaa koskevaan lainsäädäntöön.

Pitkälti yhteistyöryhmän ponnistusten tuloksena parlamentti vaatii seksuaalivähemmistöille oikeuksia, jotka meidän korvaamme kuulostavat itsestään selviltä: kokoontumisen- ja ilmaisunvapaus, mahdollisuus muuttaa EU-maasta toiseen ilman perhesuhteiden virallista muutosta, suojelua viharikoksilta ja -puheelta, syrjimättömyys tavaroiden, palvelujen ja terveydenhuollon saatavuudessa. Nämä oikeudet eivät edelleenkään toteudu kaikille.

YK:n ihmisoikeusjulistuksen mukaan ihmisoikeudet kuuluvat kaikille rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen mielipiteeseen, kansalliseen alkuperään, ominaisuuteen, syntyperään tai muihin tekijöihin perustuvaan erotukseen katsomatta. Nämä oikeudet kuuluvat luonnollisesti myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

 

Sirpa_Mepin päivä2011 007

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Liity tältä sivulta uutiskirjeen tilaajaksi.

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tältä sivulta Sirpan tukijoukkoihin.

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista