Kannanotot

Inhimillinen Eurooppa Kannanotot

Parlamentti vaatii seksuaalivähemmistöjen oikeuksien vahvistamista

4.2.2014 Inhimillinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Parlamentin LGBT-yhteistyöryhmän varapuheenjohtajana olen erityisen tyytyväinen parlamentin tänään hyväksymästä mietinnöstä seksuaalivähemmistöjen oikeuksien parantamiseksi.

Joka toinen seksuaalivähemmistöön kuuluva kokee syrjintää tai uhkailua EU-alueella. Euroopan parlamentti vaati tänään entistä tehokkaampaa puuttumista tähän syrjintään.

Olemme olleet LGBTI-ryhmässä mukana reagoimassa niin EU-alueella kuin sen ulkopuolella ilmenneisiin syrjintätapauksiin sekä vaikuttamassa seksuaalivähemmistöjen asemaa koskevaan lainsäädäntöön.

Pitkälti yhteistyöryhmän ponnistusten tuloksena parlamentti vaatii seksuaalivähemmistöille oikeuksia, jotka meidän korvaamme kuulostavat itsestään selviltä: kokoontumisen- ja ilmaisunvapaus, mahdollisuus muuttaa EU-maasta toiseen ilman perhesuhteiden virallista muutosta, suojelua viharikoksilta ja -puheelta, syrjimättömyys tavaroiden, palvelujen ja terveydenhuollon saatavuudessa. Nämä oikeudet eivät edelleenkään toteudu kaikille.

YK:n ihmisoikeusjulistuksen mukaan ihmisoikeudet kuuluvat kaikille rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen mielipiteeseen, kansalliseen alkuperään, ominaisuuteen, syntyperään tai muihin tekijöihin perustuvaan erotukseen katsomatta. Nämä oikeudet kuuluvat luonnollisesti myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

 

Sirpa_Mepin päivä2011 007

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista