Kannanotot

Blogi

Nollatoleranssi naisiin kohdistuvalle väkivallalle

19.3.2009 BlogiSirpa sanonut

Tänään Minna Canthin päivänä vietetään Suomessa tasa-arvon päivää. Yhteiskuntamme tasavertaisuusperiaatteesta huolimatta naisia syrjitään edelleen. Tällaisessa yhteiskunnassako haluamme elää?

Naisiin kohdistuva väkivalta on yleismaailmallinen ongelma. Kolmasosa maailman naisista joutuu elämänsä aikana seksuaalisen syrjinnän tai fyysisen väkivallan kohteeksi. 15–44-vuotiaiden naisten yleisin kuolinsyy on väkivallan uhriksi joutuminen. Väkivalta estää naisia osallistumasta täysivaltaisesti yhteiskunnan ja omaa elämäänsä koskevaan päätöksentekoon. Naisiin kohdistuva väkivalta on yhteiskuntamme suurimpia ihmisoikeusrikkomuksia.

Suomi on laatinut kansallisen toimintaohjelman naisten oikeuksia koskevan YK:n 1325-julkilausuman voimaansaattamiseksi. Puheet ja toimintaohjelmat eivät kuitenkaan itsessään riitä. Naisten asemaa voidaan parantaa vain hallituksen ja kansalaisyhteiskunnan määrätietoisella yhteistyöllä.

Myös yksittäiset kansalaiset voivat vaikuttaa. Allekirjoittamalla YK:n naistenrahasto Unifemin vetoomus ’Say NO to Violence Against Women’ voimme jokainen edistää tasa-arvon toteutumista. Allekirjoittaneita on jo yli viisi miljoona.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista