Kannanotot

Blogi

Lemmikkien laittoman kaupan on loputtava

12.2.2020 BlogiInhimillinen Eurooppa KannanototYleinen

Eläinten kaupan laajennuttua verkkoon, yhä useampi ostaa lemmikkinsä netistä. Jo 2017 EU-maissa tehdyn kyselyn mukaan yli puolet ostivat lemmikkinsä verkossa. Suurimmassa osassa EU-maista ei kuitenkaan ole lainsäädäntöä eläinten verkkokaupalle. Sääntelyn puute ruokkii laitonta kauppaa ja helpottaa epärehellisten myyjien toimintaa.

Lemmikkieläinten laiton kauppa lisää sairauksien riskiä sekä eläimillä että ihmisillä. Eläimen alkuperän ollessa epävarma on mahdotonta varmistua rokotuskorttien ja passien aitoudesta. Jos rokotuskortti onkin väärennetty, voi ulkomailta Suomeen tuotu eläin levittää Suomeen eläinsairauksia, joita Suomessa ei ole tavattu.

Lemmikeillä voi olla perinnöllisiä sairauksia, pennut syntyvät ja kasvavat huonoissa olosuhteissa, eikä rahanahne kasvattaja myöskään välitä, millaiseen kotiin pentu päätyy. Kaikki tämä myös kostautuu usein kärsimyksenä ja taloudellisena menetyksenä omistajalle.

Euroopan parlamentti otti keskiviikkona kantaa laittomaan kauppaan ja vaatii pakollista EU:n laajuista rekisteröinti- ja tunnistusjärjestelmää sekä parempaa lemmikkieläinten kaupan valvontaa.

Jokainen kissa ja koira ansaitsee arvoisensa elämän – kuten me kaikki muutkin elolliset – ilman kipua, kauhua ja kärsimystä.

Tämän ja muita täysistuntoviikon aiheita löydät uutiskirjeestäni. Tilaa uutiskirje

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista