Kannanotot

Inhimillinen Eurooppa Kannanotot

Kirjallinen puheenvuoro täysistunnossa 25.11.2009 Tukholman ohjelmasta

27.11.2009 Inhimillinen Eurooppa KannanototSirpa sanonut

Arvoisa puhemies, neuvoston ja komission edustajat, hyvät kollegat,

haluan kiittää puheenjohtajamaa Ruotsia työstä uuden sisä- ja oikeusasioiden työohjelman laatimiseksi. Euroopan unionilla on Tukholman ohjelman kautta mahdollisuus parantaa kaikkien EU-kansalaisten arkipäivää.

Turvallisuus, hyvinvointi ja tasa-arvo syntyvät oikeusvaltion, solidaarisuuden ja syrjimättömyyden periaatteiden johdonmukaista noudattamista eri politiikka-aloilla ja laadittavissa laeissa. Maahanmuuttajien, vähemmistöjen ja syystä tai toisesta syrjintää kohtaavien kansalaisten arkipäivän parantamiseen soisin kiinnitettävän nykyistä huomattavasti enemmän huomiota. Kyse ei ole vain marginaali-ilmiöistä: tuoreen eurobarometri-tutkimuksen mukaan joka kuudes eurooppalainen ilmoitti kokeneensa syrjintää viimeisen vuoden aikana.

Haluaisinkin tässä yhteydessä vielä painottaa nyt neuvostossa käsittelyssä olevan, syrjinnän tavaroiden ja palveluiden tarjonnassa kieltävän direktiivin tärkeyttä. Valitettavasti direktiivin eteneminen neuvostossa on ollut erittäin tahmeaa ja direktiivi on kohdannut huomattavaa vastustusta joidenkin jäsenmaiden taholta. Euroopan unionin arvopohja rakentuu ihmisoikeuksien ja tasa-arvon periaatteiden kunnioittamiselle. Nämä periaatteet tulee panna täysimääräisesti täytäntöön myös Euroopan-laajuisen lainsäädännön tasolla.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista