Kannanotot

Blogi

Hämäläistä taidetta Euroopan parlamentissa

10.2.2011 Blogi

Kulunut viikko täällä parlamentissa on ollut itselleni erityisen iloinen ja tärkeä. Tiistaina sain yhdessä talouskomissaari Olli Rehnin kanssa avata kotimaakuntani Hämeen taidetta ja taide-elämää esittelevän Local-Global -näyttelyn parlamenttirakennuksessa. Näyttely on esillä koko viikon, 8.-11.2. 

Runsaasti huomiota herättäneet avajaiset oli upea ja monimuotoinen kokemus. Hämeenlinnan Mieskuoron ja naiskuoro Laulu-Siukkujen laulujen välissä esitettiin draaman ja lausunnan keinoin suomalaista saunakulttuuria, huumorilla ja mukaansatempaavasti. Myös paikalle tulleet useat europarlamenttikollegat jäivät seuraamaan suomenkielistä esitystä, vaikkeivät itse kieltä ymmärtäneetkään. Taiteen kieli oli riittävä.    

Näyttelyn kanssani avannut Olli Rehn korosti puheessaan taiteen ja kulttuurin merkitystä, erityisesti näin taloudellisesti vaativina aikoina. Talouden tiukkuus ei voi tarkoittaa suoraan kulttuurista vähentämistä. Ihmisen henkinen ja fyysinen hyvinvointi edellyttää, että arvoistamme ja ympäristöstämme kertovaa kulttuuria tuetaan ja sitä on laajasti saatavilla. 

Erityisen iloinen olen siitä, että olen saanut järjestää näyttelyn yhdessä hämäläisten ystävieni kanssa. Paikallista ja alueellista kulttuuria edistävä Hämeenlinnan seudun taideyhdistys teki uskomattoman hienoa työtä näyttelyn valmisteluissa ja tuodessaan palan suomalaista kulttuuria Euroopan ytimeen.    

 
 

Laulu-Siukut ja Hämeenlinnan Mieskuoro parlamentissa.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista