Kannanotot

Blogi

Haastattelu Helsingin Uuden yhteiskoulun lehdessä

18.9.2013 Blogi

Koulumme sai vieraakseen 2.9.2013 europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen, joka kertoi työstään EU:ssa, jossa hän ajaa Suomen asioita omien näkökulmiensa pohjalta. Tilaisuudessa Pietikäinen kertoi lyhyesti EU:n toimintatavoista ja sen nykyisistä ongelmista. Yhteisen tilaisuuden jälkeen Pietikäinen suostui pieneen haastatteluun kahden toimituksen edustajan kanssa.

  1. 1.    Milloin ja missä kävit lukion?

Aloitin lukion vuonna 1975 Hämeenlinnan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi valmistuin siis vuonna 1978.

 

  1. 2.    Millainen sitten olit opiskelijana?

Opiskelijana olin hyvin suurpiirteinen ja aktiivinen osallistuja kansalaistoiminnassa. Lisäksi olin aika huono kotitehtävissä, sillä tunsin ne turhiksi. Tätä ei kannata kertoa opettajille, muttei myöskään ottaa mallia (nauraa hyväntuulisesti). Lempiaineitani olivat biologia, psykologia ja ranska.

 

  1. 3.    Oliko sinulla jokin unelma-ammatti lukiolaisena?

Halusin etologiksi. Etologia on siis biologian tieteenhaara, joka tutkii eläinten käyttäytymistä. Lähdin kuitenkin lukion jälkeen opiskelemaan kauppakorkeakouluun merkonomiksi ja myöhemmin ekonomiksi. Olen päätökseeni tyytyväinen, sillä kummastakin on etua EU:ssa, muun muassa talousasioissa.

 

  1. 4.    Onko sinulla joitakin erityisiä muistoja lukiosta?

Muistan hyvin ystäväni lukioajoilta. Lisäksi useilla opettajillani oli sanontoja, joita he sitten toistivat meille opiskelijoille. Esimerkiksi historian opettajani toisteli jatkuvasti lausahdusta, joka meni suurin piirtein näin: ”Pitäis olla jotakin siivilää päässä, edes sorasiivilää”.

 

  1. 5.    Haluatko lähettää vielä joitakin terveisiä koulumme opiskelijoille?

Kyllä haluan! Kannattaa olla aktiivisesti mukana kansalaistoiminnassa, se ei ole hankalaa. Lisäksi sanonpas näin: elämä on ulkomaanreissu: niin paljon valinnanvaraa ja niin paljon nähtävää. Ensimmäiset valinnat oman tulevaisuutenne eteen eivät ole niin vakavia, sillä aina on varaa muuttaa suuntaa. Kannattaa aina tehdä sitä, mihin tuntee intohimoa. Muistakaa siis pitää esillä oman elämänne kompassi, joka ohjastaa teitä unelmiinne!

 

Sarastuksen toimitus kiittää Pietikäistä haastattelusta ja haluaa toivottaa Hänelle onnea ja menestystä EU:hun ja aurinkoista syksyä!

 

”Ihmisillä on eri mielipiteitä ja se on upea asia!”

–          Sirpa Pietikäinen koulullamme järjestetyssä tilaisuudessa

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista