Kannanotot

Blogi

Erilaisuus on lähempänä kuin koskaan

10.12.2008 Blogi

Tänään vietetään ihmisoikeusjulistuksen 60-vuotisjuhlaa. YK:n yleiskokous hyväksyi ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 10.12.1948. Yksikään YK:n silloisista 58 jäsenvaltiosta ei äänestänyt julistusta vastaan. Ihmisoikeudet ovat perustavanlaatuisia ja luovuttamattomia ja kuuluvat yhdenvertaisesti maailman kaikille ihmisille.

On surullista, että ihmisoikeudet eivät vieläkään toteudu tärkeän julistuksen mukaisesti.  YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon muistutti, että ihmisoikeuksien julistusta tarvitaan tänä päivänä yhtä kipeästi, kuin sen laatimisvuonan 1948: ”The challenges we face today are as daunting as those that confronted the Declaration’s drafters”.

Poliitikkojen ei tänä päivänä pitäisi olla hiljaa asioista, jotka johtavat yhteiskunnassamme muukalaisvihaan, rasismiin ja suvaitsemattomuuteen. Suomessakin maahanmuuttokeskustelun pitäisi olla laajempaa, eikä keskittyä yksinomaan työperäiseen maahanmuuttoon.

Kuvassa on EU:n perustamissopimus ja EU -lippu parlamentin 3. kerroksesta, Brysselistä. Euroopan unioni on arvopohjainen valtioiden liitos, jonka tehtävänä on edistää ihmisoikeuksien toteutumista.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista