Kannanotot

Blogi

18.2.2009 Blogi

Eilinen Helsingin Sanomat uutisoi Metsähallituksen vuosiraportista, jossa arvioitiin saimaannorpan kuolevan erittäin todennäköisesti sukupuuttoon, jollei lajin suojelua paranneta huomattavasti nykyisestä. Uutisen soisi vihdoin herättävän hallituksen päättäväiseen lainsäädäntöön norppien pelastamiseksi. Yksi tärkeimmistä suojelutoimista on kevätverkkokalastuksen kielto. Kiihtyvä ilmastonmuutos on norppakannan suurimpia uhkia. Päättäväinen globaali toiminta ilmastonmuutoksen hidastamiseksi on niin norppien kuin surullisen monen muun eläin- ja kasvilajin elinjäämisen ehto.

Tällä viikolla parlamentti kokoontuu minitäysistuntoon Brysselissä. Torstaina äänestyksissä on monta mielenkiintoista ja tärkeää mietintöä. Tällä täysistuntoviikolla EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on suuressa roolissa, kun parlamentti hyväksyy kolme YUTP:n alaan liittyvää mietintöä. Ulkopolitiikan saralla EU:lla on pohdittavanaan mm. kysymys keinoista ja mahdollisuuksista vakaannuttaa tilanne Afganistanissa. Tähtäimessä ovat vaalit tämän vuoden elokuussa. Toinen kysymys on mahdolliset rajavalvontatehtävät Gazassa.

Paljon puhuttanut työaikadirektiivi on siirtymässä parlamentin ja neuvoston välisiin sovitteluneuvotteluihin. Virallinen sovittelumenettely alkaa tämänhetkisten suunnitelmien mukaan 17.3.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista